
منطقه ویژه اقتصادی بوشهر در تاریخ 1376/12/9 به تصویب شورایعالی مناطق آزاد و تجاری کشور رسید و در پی آن شرکت عمران و توسعه بوشهر به عنوان سازمان مسئول اجرای این طرح عظیم ملی در منطقه تعیین و معرفی گردید. امکانات بندری بوشهر و امکان ارتباط با خارج از کشور زمینه بسیار مطلوبی را جهت ایجاد مبادلات کالا بین منطقه ویژه اقتصادی و کشورهای حاشیه خلیج فارس فراهم آورده است. یکی از مهمترین راهبردهای منطقه ویژه اقتصادی بوشهر، پردازش صادرات از طریق تمرکز فعالیتهای صنعتی است و از طرفی با توجه به محدودیتهای موجود، منطقه ویژه گزینه مناسبی در بخش صنعت و بازرگانی محسوب می گردد. عمده فعالیتهای منطقه ویژه اقتصادی بوشهر فراهم آوردن بستر توسعه صنعتی از طریق ایجاد مزیت های نسبی سرمایه گذاری در بخش صنعت ، پشتیبانی و تأمین کالاهای مورد نیاز صنایع موجود و توسعه بازرگانی کشور از طریق بندر بوشهر می باشد که با توجه به امتیازات خاص، این مزیت ها در منطقه ویژه متمرکز می باشند.
بندر بوشهر از امکانات بالقوه ای جهت رونق بخشیدن به امر اقتصاد برخوردار می باشد. وجود مزیت هایی امکاناتی چون مرزهای آبی طولانی به همراه تأسیسات مجهز بندری، صنایع عظیم دریانوردی و امکان توسعه آنها، فرودگاه بین المللی، ارتباط با کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس و جمعیت جوان و در حال تحصیل و جذب سالیانه بیش از 5000 دانشجو در مراکز آموزش عالی استان، سبب گردیده است تا توسعه بخش صنعت به عنوان محوری ترین اقدام جهت ایجاد اشتغال و توسعه استان به حساب آید.
منطقه ویژه اقتصادی بوشهر نه تنها زمینه های سرمایه گذاری در بخش های مختلف استان و استانهای همجوار را فراهم می سازد و به روند توسعه پردازش صادرات کمک می نماید بلکه با برخورداری از امکانات یاد شده، زمینه های جذب سرمایه گذاری خارجی بویژه کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس و در نهایت افزایش صادرات غیرنفتی را نیز فراهم آورده است.
منطقه ویژه اقتصادی بوشهر از سال ۱۳۷۶ با مصوبه دولت جمهوری اسلامی ایران در چهار محدوده شروع به فعالیت نموده است و از همان ابتدا با توجه به تعریفی که برای این منطقه شده، میتواند در حوزه های مختلف اقتصادی اعم از صنعتی، کشاورزی، خدماتی، بازرگانی، هنری، ورزشی فعالیت نماید. بر همین اساس تاکنون اقدامات موثری را انجام داده و با صدور جواز تاسیس برای ۲۰۰ واحد اقتصادی زمینه اشتغال پایداری را فراهم نموده است. درحال حاضر قریب به 1400 نفر به صورت مستقیم در این منطقه مشغول به کار می باشند. در سال ۱۳۹۲ دولت جمهوری اسلامی ایران برای توسعه فعالیت های این منطقه، محدوده طرح توسعه را با 2700 هکتار در شمال بزرگراه بوشهر به برازجان و استفاده از ظرفیت بندری را مصوب نموده است که بنا به اقتضای جذب سرمایه گذار می تواند از این مزیت استفاده مطلوب نمود.
ضمن اینکه به دلیل واقع شدن این منطقه در ورودی شهر بوشهر مقرر شد تا در زمینه صنایع هایتک، سلامت، گردشگری بندری، خدماتی، تجاری به جذب سرمایه گذار اقدام نماییم. از آنجایی که سال ۱۳۹۹ از سوی رهبر فرزند انقلاب به سال جهش تولید نامگذاری شده است، همت همه دست اندرکاران تولید استان و بخصوص این منطقه ویژه بر این است که برای تحقق این هدف از هیچ تلاشی مضایقه نکرده و حداکثر توان خود را برای شکوفایی اقتصاد کشور و افزایش توان تولید به کار گیریم.
از آنجایی که نسبت فعالیت های خدماتی در استان بوشهر به سایر بخش ها رجحان دارد، ضرورت دارد که با توجه به پتانسیل های موجود برای استفاده از معافیت های قانونی اعم از ۱۵ سال معافیت عملکرد مالیاتی، معافیت ارزش افزوده، معافیتهای گمرکی در جهت استقرار واحدهای تولیدی در بخشهای مختلف اقتصادی و صنایع مونتاژی نسبت به اصلاح این مهم از فعالیتهای اقتصادی استان به نفع صنعت، کشاورزی اقدام نماییم. بی شک میزان بهره وری در تولید تاثیر مستقیم بر درآمد ملی داشته و اشتغال مستقیم و غیرمستقیم را می آفریند مشوق های دیگری نیز به خصوص در واگذاری زمین وجود دارد که همکاران ما در خدمت همه سرمایهگذاران خواهند بود. گرایش به سمت تولید منافی سایر فعالیت ها نبوده و در همه بخشهای اقتصادی این فرصت و زمینه فراهم می باشد.
حسین نامور
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر
امکانات زیربنایی و امتیازات خاص:
مزیت های قانونی در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر:
اولویتهای سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر:
مجوزهای قابل صدور توسط منطقه ویژه اقتصادی بوشهر:
مجوز فعالیت
رویه ورود مواد اولیه، کالا و ماشین آلات واحدهای تولیدی به منطقه ویژه اقتصادی بوشهر
ورودی بر حسب منشأ خارج از کشور:
تبصره: در صورتیکه مدارک ناقص یا بنام شرکت (واحد تولیدی) نباشد و یا ینکه کالا ترانزیت داخلی شده باشد در انبارهای تجاری تخلیه خواهد شد.
ورودی بر حسب منشأ داخل کشور (سرزمین اصلی) :